Ben ik verslaafd?

Dat is een goede vraag, het is in ieder geval goed dat je hier bent, je hebt de eerste  stap gezet naar een leven zonder verslaving. Een verslaving kan je leven behoorlijk beïnvloeden, je komt niet meer toe aan de dingen die je echt wilt doen. Je naaste familie en vrienden raken steeds verder van je af. Het is tijd om actie te ondernemen, de regie over jouw leven terug te pakken van de verslaving.

Soorten verslavingen

Er zijn heel veel soorten verslavingen waar iemand mee kan zitten. Veel voorkomende verslavingen zijn, alcohol, drugs, games en seksverslaving. Deze verslavingen hebben een groot effect op je leven en op je omgeving. Mensen die ooit dicht bij je stonden dringen niet meer tot je door, waardoor je in een sociaal isolement komt. Dit maakt een verslaving niet makkelijk. Hulp van een psycholoog of een verslavingskliniek kan je weer op weg helpen.

Symptomen van een verslaving

Welke verslaving je ook hebt, er zijn veel overeenkomsten tussen de verschillende soorten verslavingen, we noemen ze hieronder.

  • Je voelt je waardeloos, een negatief zelfbeeld is het gevolg.
  • De verslaving maakt je passief en inactief, denk bijvoorbeeld door de verdovende werking van middelen.
  • Een verslaving kost veel tijd, neemt veel tijd in beslag, waardoor je niet aan dingen toekomt die er werkelijk toe doen.
  • Je voelt je schuldig, schuldig tegenover jezelf en anderen in je omgeving.
  • Concentreren gaat lastig, je focus is verdwenen, hierdoor komen je taken niet af.
  • Onrust in je lijf, je hebt geen rust meer en slaapt hierdoor slecht.

Hulp bij verslaving door Psycholoog Hengelo

Weet je nog niet helemaal zeker of ik jou de juiste hulp kunnen bieden? Heb je vragen over je klachten of mogelijke behandeling? Bel vrijblijvend met Psycholoog Hengelo op 053-2032051. Je krijgt professioneel advies over de juiste aanpak van je klachten. Je kunt ook gelijk een afspraak maken, ik heb geen wachtlijst, we kunnen snel aan de slag!