Relatietherapie Hengelo

– Tijd vormt de basis voor elke relatie – W.F. Hermans –

Als liefde zwaar wordt

Als er relatieproblemen zijn en het in de relatie niet meer goed gaat, dan gaan andere dingen ook niet goed. Normale dingen kosten opeens energie, je hebt weinig zin en sleep je door de dag en je besteed minder aandacht aan belangrijke dingen. De relatie die jullie hadden, je vraagt je af wat er is gebeurd, wat is er veranderd?

Maar je bent nog bij elkaar

Misschien uit gewoonte, of voor de kinderen. Misschien ook omdat je je kunt herinneren hoe het was, wat jullie van plan waren, hoe jullie wilden leven, hoe jullie liefde was. En je weet dat het het waard is. Alleen, niet zoals het nu gaat. Maar samen er over praten, dat loopt toch steeds uit op ruzie of dezelfde verwijten over en weer.

Niet alleen…

Doe het niet alleen. Jullie zijn in patronen beland waar jullie niet boven uit kunnen stijgen. Het gesprek dat jullie, in woorden en daden voeren, is zo vaak herhaald (‘daar gáán we weer’) dat de einduitkomst eigenlijk al bekend is. Een relatietherapeut helpt jullie die patronen doorbreken, open te staan voor elkaars gevoelens, emoties, wensen. Om elkaar weer te zien.

Relatietherapie Twente

Sterker worden in jullie relatie bij een relatietherapeut in regio van Twente!

Relatietherapie als het goed gaat?

Je zou het misschien niet denken, maar relatietherapie is ook voor relaties waar geen problemen zijn. Het is niet zo dat er relatieproblemen moeten zijn om in relatietherapie te gaan. Jullie relatie verdient aandacht, onderhoud, omdat jullie door de jaren heen ook veranderen. Groei nog meer naar elkaar toe en leer elkaar op nieuw kennen.

Schrik niet

Je denkt dat je elkaar door en door kent. Dat je alles van elkaar weet. Maar dat is niet zeker zo; in een reguliere therapie kunnen mensen erg geconfronteerd worden met wie ze zijn, in relatietherapie geldt dat dubbel. Het kan ook zijn dat één van jullie onuitgesproken psychische klachten heeft die zwaar op jullie relatie drukken maar nooit echt benoemd zijn. Relatietherapie Hengelo zorgt wat dat betreft echt voor een andere kijk op jezelf, de ander én wat jullie samen hebben.

Uit elkaar gaan kan

Soms kom je er samen niet meer uit. Dan ga je uit elkaar. Dat heeft praktische kanten, juridische, maar ook emotionele en gevoelsmatige. Jullie zijn voor de rest van jullie leven ooit samen geweest, misschien zijn er kinderen. Zij, jullie en de relatie die jullie hadden verdienen een respectvolle afsluiting op alle gebieden. Samen met een relatietherapeut kunnen jullie daarvoor zorgen.

Contact met psycholoog Hengelo

Weet je nog niet helemaal zeker of ik jou de juiste hulp kunnen bieden? Heb je vragen over je klachten of mogelijke behandeling? Bel vrijblijvend met Psycholoog Hengelo in regio Twente op 053-2032051. Je krijgt professioneel advies over de juiste aanpak van je klachten. Je kunt ook gelijk een afspraak maken, ik heb geen wachtlijst, we kunnen snel aan de slag!