Relatietherapeut Hengelo helpt jullie weer op weg

Het gaat om jullie

De relatietherapie begint met een goed gesprek tussen jullie en mij. In het gesprek leer ik jullie graag kennen en gaan jullie mij verstellen wat er aan de hand is en waar ik jullie mee kan helpen. In het eerste gesprek probeer ik een aantal dingen helder te krijgen naast de reden waarom jullie in relatietherapie willen. Ik ben ook benieuwd hoe de relatieproblemen eruit zien, hoe maken jullie bijvoorbeeld ruzie, wat gebeurt er dan? Ik vraag ook naar de motivatie, als er geen wil is dan bereiken we ook niks.

Wat ik ook wil meegeven is dat jullie niet elkaars tegenstander zijn, het gaat niet om de een of de ander. De interactie en communicatie is het gebied waar we aan moeten werken en waar we aan gaan werken.

Ieder apart

Na één of twee afspraken zal ik jullie allebei afzonderlijk willen zien. Misschien zijn er wel zaken die je moeilijk in elkaars bijzijn vertelt, misschien kunnen jullie openhartiger spreken ook over de verwachtingen van de behandeling. In deze sessies neem ik uitgebreid de tijd voor ieder van jullie, om erachter te komen hoe dat nu allemaal precies voelt, die vaste patronen en verwijdering tussen jullie.

Je merkt het

De therapie die ik geef is niet alleen gericht op inzicht, maar ook op ervaring. Natuurlijk kom je dingen te weten, en leer je over jezelf, de ander en jullie relatie, maar het belangrijkste is dat je merkt hoe het voelt. Dat je beleeft hoe de ander het beleeft. Op die manier weet je het niet alleen, maar begrijp je het ook.

Ik laat jullie ervaren wat het patroon is en wat de onderliggende emoties zijn. Ik zal op dit moment in de behandeling ook onderdelen uit de sessies apart van elkaar gebruiken om momenten te benoemen. Maar ik zal jullie vooral uitdagen het zelf aan elkaar te vertellen, niet via mij.

Emotionele verdieping

Jullie vliegen elkaar inmiddels niet meer om de haverklap in de haren, en kunnen in gesprekken al goed tot elkaar komen. De ervaring leert dat als we op dit punt aangekomen zijn er nog maar weinig terugval is. Nu is het tijd voor de volgende stap.

Ik zie vaak in een relatie dat één zich meer terugtrekt dan de ander. Diegene zal ik op dit punt benaderen en de meest kwetsbare emoties opzoeken. Met zijn drieën bespreken we die, en de gevoelens en verlangens die daarbij horen. Dat doe ik uiteindelijk voor jullie allebei en jullie samen.

Ik ga dan ook aan de slag met de verwondingen van jullie relatie. Wat hebben jullie elkaar aangedaan, wat waren jullie verwachtingen, wat was jullie liefde? We verkennen het en werken het allemaal door.

Afronden

Uiteindelijk kijken we terug naar jullie oorspronkelijke vragen. Je zult merken dat het leeuwendeel weg is en dat de rest vrij oppervlakkig blijkt en makkelijk te regelen.

Lees meer over relatietherapie

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut.

Contact met psycholoog Hengelo

Weet je nog niet helemaal zeker of ik jou de juiste hulp kunnen bieden? Heb je vragen over je klachten of mogelijke behandeling? Bel vrijblijvend met Psycholoog Hengelo op 053-2032051. Je krijgt professioneel advies over de juiste aanpak van je klachten. Je kunt ook gelijk een afspraak maken, ik heb geen wachtlijst, we kunnen snel aan de slag!