Psycholoog Hengelo

Psycholoog Hengelo – Merel Timmerhuis

Al op jonge leeftijd merkte ik dat in het leven de focus met name wordt gelegd op de zaken die niet goed gaan. Het begint al op de basisschool. Elke onvoldoende moet een voldoende worden. En de hoge cijfers? Daar werd geen focus op gelegd. Ook in het bedrijfsleven wordt vooral gekeken naar wat beter kan. Maar wat nu als we de focus leggen op onze sterke kanten?

Wat is echt belangrijk?

Vanaf het moment dat ik dat ging doen en onderzocht wat ik echt belangrijk vind (persoonlijke waarden) en dit hieraan ging koppelen, werd het leven moeiteloser. Natuurlijk blijven er obstakels in het leven. En dat is niet altijd even gemakkelijk. Vooral, gezien wij momenteel in een maatschappij leven waarin de focus ligt op gelukkig zijn en waarin alles leuk moet zijn. Maar dit is niet zoals het leven is en is dus niet reëel. Ik geef cliënten de ruimte om zichzelf te zijn en alles te delen.

Focus op sterke kanten

Ik werk veel met ACT, waarbij ik de cliënt leer te accepteren wat niet veranderd kan worden. Er komt dan meer ruimte en er openen zich nieuwe deuren. Vanaf het moment dat ik mijn focus op mijn sterke kanten legde en accepteerde wat ik niet kon veranderen en soms uit mijn comfortzone treedt, werd het leven voor mij leuker en kan ik zelfs genieten van de periodes dat het minder goed gaat en er obstakels zijn.

Hoe ik werk

Ik hanteer een brede inslag, gebruik de laatste wetenschappelijke nieuwtjes in neurowetenschappen en ga op zoek naar de kracht in een ieder. Want iedereen is uniek en iedereen heeft zijn eigen kracht. Laat me jou begeleiden in het overwinnen van jouw obstakels en het (her) ontdekken van jouw kracht.

Merel in een paar steekwoorden

Authentiek, krachtig en professioneel. Toegankelijk karakter en helpt je om buiten je comfort zone te treden.

Contact met Psycholoog Hengelo

Wil je meer over mij weten, of heb je een vraag over een behandeling of mijn praktijk? Bel gewoon even of stuur een bericht.