Wat kan ik voor je doen?

Hoe werk ik als psycholoog

Als psycholoog ga ik een aantal dingen voor je doen.

A) Ik stel de diagnose voor je. Je kunt je verhaal doen (dat is voor veel mensen trouwens al heel fijn) en ik vertel je precies wat er aan de hand is. Je krijgt informatie over je klacht, ik geef je leestips en handige links om eens na te lezen.

B) Ik vertel je wat jij er aan kunt doen. Dat is voor iedereen anders, want zo herkenbaar als je klacht is, zo uniek ben jij. Je hebt jouw eigen vaardigheden en talenten. Sommige dingen liggen je nu eenmaal beter dan andere. Ik doe mijn best niet alleen je klacht, maar vooral ook jou heel goed te leren kennen.

C) Als we aan de slag gaan, zul je merken dat ik je begeleid, ik houd je een spiegel voor, geef je inzicht, help je verbanden en patronen te zien en als dat nodig is, te doorbreken. Het echte werk, dat doe jij. Je zult waarschijnlijk verrast zijn van jezelf. Als je zo geleefd wordt door een klacht, verlies je het overzicht in alle dingen die je kunt. Door samen met ons aan het werk te gaan ontdek je die weer. Je kunt het behandeltraject dan ook best zien als een ontdekkingsreis. Aan het einde van de behandeling merk je dat je gegroeid bent. En dat je klachten weg zijn (of dat je er mee kunt leven).

Wat gaan we doen?

Heel veel. Een behandeling is werk. Ik neem het roer niet over, ik neem je niets uit handen. Sterker nog, de motivatie en inzet van de cliënt (van jou dus) heeft heel veel invloed op het succes van de behandeling.

Tijdens het eerste gesprek maken wij kennis met elkaar, vertel jij mij waarom je naar een psycholoog bent gegaan, wat zijn je doelen, jouw wensen? Tijdens het gesprek maak ik alles helder en vertel ik je wat er aan de hand is en wat we er aan kunnen doen. Samen maken wij samen een behandelingsplan dat past bij jou als persoon en waarmee wij de hulpvraag gaan aanpakken. Ik geef je ook een indicatie van het aantal benodigde sessies.

Ook online therapie

Wist je dat je tegenwoordig ook met online therapie kan werken aan een hulpvraag. Diverse psychische klachten zijn goed te behandelen met online therapie. Door middel van Skype of een andere platform kunnen we contact maken en de behandeling inzetten. Online therapie heeft het voordeel dat je vanuit je eigen vertrouwde omgeving in behandeling kan gaan bij een psycholoog. Het is ook snel in te plannen tussen een volle agenda.

Contact met Psycholoog Hengelo

Weet je nog niet helemaal zeker of ik jou de juiste hulp kunnen geven? Heb je vragen over je klachten of mogelijke behandeling? Bel vrijblijvend met mijn praktijk, mijn praktijkassistent is psychologisch geschoold en kan je advies geven over de juiste aanpak van je klachten. Laat eventueel direct een afspraak inplannen bij mij, zonder wachtlijst!