Wat kunnen psychologen voor je doen?

Wat psychologen voor je kunnen doen

Een psycholoog gaat een aantal dingen voor je doen.

A) We stellen de diagnose voor je. Je kunt je verhaal doen (dat is voor veel mensen trouwens al heel fijn) en we vertellen je precies wat er aan de hand is. Je krijgt informatie over je klacht, we geven je leestips en handige links om eens na te lezen.

B) We vertellen je wat jij er aan kunt doen. Dat is voor iedereen anders, want zo herkenbaar als je klacht is, zo uniek ben jij. Je hebt jouw eigen vaardigheden en talenten. Sommige dingen liggen je nu eenmaal beter dan andere. We doen dan ook ons best niet alleen je klacht, maar vooral ook jou heel goed te leren kennen.

C) Als we aan de slag gaan, zul je merken dat we je begeleiden; we houden je een spiegel voor, geven je inzicht, help je verbanden en patronen te zien en als dat nodig is, te doorbreken. Het echte werk, dat doe jij. Je zult waarschijnlijk verrast zijn van jezelf. Als je zo geleefd wordt door een klacht, verlies je het overzicht in alle dingen die je kunt. Door samen met ons aan het werk te gaan ontdek je die weer. Je kunt het behandeltraject dan ook best zien als een ontdekkingsreis. Aan het einde van de behandeling merk je dat je gegroeid bent. En dat je klachten weg zijn (of dat je er mee kunt leven).

Wat gaan we doen?


Heel veel. Een behandeling is werk. We nemen het roer niet over, we nemen je niets uit handen. Sterker nog, de motivatie en inzet van de cliënt (van jou dus) heeft heel veel invloed op het succes van de behandeling.

Waar moet je op letten?

Je bent hier, nu, op deze website. Dat wil zeggen dat je weet dat je erkent dat je een klacht hebt en inziet dat je hulp nodig hebt. Maar hoe kies je nu eigenlijk een psycholoog?

Je moet op drie dingen letten:

      Is de psycholoog aangesloten bij een beroepsvereniging,
      Heeft de psycholoog de benodigde ‘papieren’ en
      Past de psycholoog bij jou.

Contact met psycholoog Hengelo

Weet je nog niet helemaal zeker dat wij de juiste hulp kunnen vinden? Heb je vragen over je klachten of mogelijke behandeling? Bel vrijblijvend met Psychologen Nederland op 085-4014720. Omdat wij allemaal psychologisch geschoold zijn, kan je ook telefonisch professioneel advies krijgen over de juiste aanpak van je klachten. Laat eventueel direct een afspraak inplannen bij een psycholoog, zonder wachtlijst!